
Här kommer receptet!
25g jäst
5dl ljummet vatten
ca.15dl mörkt lantbrödsmjöl
1/2 dl sirap
50g. margarin (smält och avsvalnat)
2 tsk salt
Smula jästen, och bland ut i det ljumna vattnet.
Tillsätt nästan allt mjöl och de övriga ingredienserna.
Arbeta degen för hand till en smidig deg.
Täck över med bakduk, och låt jäsa ca.1 tim.
Dela degen i två, och forma till två limpor.
Smörj och bröa två formar, jag har havregryn i mina formar.
Låt bröden jäsa i ytterligare 1 tim.
Grädda i 225 grader, ca. 25 min.
Låt bröden svalna.
KLART!

Det är ett halvgrovt bröd, perfekt till frukost.

Fantastiske fine brød...jeg har også en kokebok av Monica Ahlberg.Hun har gode oppskrifter.
SvaraRaderaDu må ha en god uke!
Klem...Ellen
brödet ser jättegott ut! :) lagom enkelt att baka också. det verkar vara en fin bok, jag är så nyfiken på den där bakelsen som är på framsidan... :)
SvaraRaderaå det ser jättegott ut! det måste jag prova- det är perfekt att baka i formar.
SvaraRaderadet måste jag testa låter smarrigt. fin blogg du har. kramisar
SvaraRaderaåh så gott, nybakt bröd! jag som försöker undvika mjöl jag ;)
SvaraRaderaVilken fin blogg du har!
Åhh himmel vad gott brödet ser ut, det ska jag verkligen prova!!!!
SvaraRaderaKraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam